پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
صفرتا صد رخدادهای تاریخی ۱۳ آبان

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین میرمرشدی به توضیح مسئله کاپیتولاسیون و تاثیرات آن در ایران پرداخت و به نقش مهم رهبری امام راحل و استقامت و پایداری دانش جویان و دانش آموزان در روز ۱۳ ابان برعلیه ظلم و استکباراشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد میرمرشدی در گفت و گو با خبرنگار حوزه در اصفهان، به مناسبت ۱۳ آبان به فلسفه اصلی آن برخواسته از مبانی اسلامی اشاره کرد و گفت: “قرآن می‌فرماید: «لن یجعل اللَّه للکافرین علی المؤمنین سبیلا»‘؛ خداوند اجازه نداده است که کافران در جامعه اسلامی و در رابطه با مؤمنان نفوذ پیدا کنند.

وی به سه اصل روز ۱۳ آبان اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی وقتی به وجود آمد و پایه‌گذاری شد، زیربنای تفکر استکبارستیزی را در درون خود نهادینه کرده بود.

کارشناس سیاسی در ادامه به مسئله کاپیتولاسیون اشاره و بیان کرد: وقتی که مسئله کاپیتولاسیون مطرح شد و آمریکایی‌ها با کمک خاندان پهلوی آمدند، بعد از قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲ زمینه‌سازی تصویب لایحه کاپیتولاسیون را در مجلس شورای ملی فراهم کردند و در ادامه لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی مطرح شد که هر دو با موضع‌گیری امام روبرو و در مجلس مطرح شد.

حجت الاسلام والمسلمین میرمرشدی افزود: آن روز، روز مهمی بود زیرا بزرگترین مقام دینی و سیاسی کشور و محور انقلاب اسلامی در سال ۱۳۴۳ مقابل آن حرکت بسیار سخیف رژیم پهلوی و آمریکا قد علم کردند.

کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: پیشنهاد تصویب کاپیتولاسیون در اسفند ۱۳۴۰ از طرف آمریکا به دولت اسدالله علم که نخست‌وزیر وقت بود داده شده بود و سیزدهم مهر ۱۳۴۲ در کابینه علم مطرح شد و در مرداد ۱۳۴۳ در مجلس سنا به تصویب رسید.

وی افزود: بیست و یکم مهرماه ۱۳۴۳ حسن علی منصور که بعد به دست فدائیان اسلام به درک واصل شد و نخست‌وزیر وقت بود، لایحه را به مجلس شورای ملی وقت برد و به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرمرشدی، به سخنرانی معروف امام اشاره کرد و گفت: حضرت امام در چهارم آبان ۱۳۴۳ این لایحه را مورد انتقاد قرار دادند و آن سخنرانی معروفشان در آن زمان بود که با ‘ان لله و انا الیه راجعون’ شروع می‌شود و می‌فرمایند: ‘من تاثرات قلبی خودم را نمی‌توانم اظهار کنم.’”

وی در ادامه به تبعید امام به عنوان رخداد دیگر ۱۳ آبان اشاره کرد و گفت: بر اساس همین بود که زمینه تبعید حضرت امام فراهم شد، چون امام فرمودند: ملت ایران را از سگ‌های آمریکایی پست‌کردند و اگر کسی سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواستش می‌کنند، ولی اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواستش می کنند.

کارشناس مسائل سیاسی به روز سیزده آبان اشاره کرد و گفت: داستان روز سیزده آبان به این ختم نمی‌شود، بلکه به روز دانش‌آموز هم معروف است، علتش هم این است که در این روز تعدادی از دانش‌آموزان در سال ۱۳۵۷ به رهبری امام مدارس را تعطیل کرده بودند و در آن روز به سمت دانشگاه تهران آمدند و داخل دانشگاه شدند، در زمین چمن دانشگاه، ساعت یازده صبح مأموران چند گلوله گاز اشک‌آور به میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند.

وی افزود: اجتماع کنندگان فریاد «الله اکبر» سردادند، به طوری که مأمور مسلح شاه واقعاً ترسیده بود، در همین هنگام تیراندازی شروع شد و جوان‌ها و نوجوان‌های بی‌گناهی به خون خود غلتیدند و پنجاه و شش نفر شهید و صدها نفر هم مجروح شدند.

حجت الاسلام والمسلمین میرمرشدی افزود: در سال ۱۳۵۸ دانشجویان روز سیزده آبان از دانشگاه حرکت کردند و یک راهپیمایی آرام راه انداختند و به سوی سفارت قبلی آمریکا که امروز معروف به لانه جاسوسی است، آمدند.

وی در ادامه یادآور شد: آمریکایی‌ها در درون سفارت‌خانه خود، نیروهای مسلح‌شان را به رخ جوان‌های دانشجو کشیدند و همین جا بود که دانشجوها به هیجان آمدند و تحریک شدند، جمعی هم از دیوار دانشگاه، دیوار سفارت‌خانه بالا و به داخل رفتند و دیدند که دستگاه‌های عجیب و غریبی گذاشته‌اند و اسناد و مدارکی را از بین می‌برند، دانشجو احساس کرد که این یک اتفاق خاص و مسئله مهمی است.

کارشناس سیاسی افزود: در این زمان دانشجویان داخل رفتند و جاسوس‌های آمریکایی را که به نام سفارت‌خانه دور هم جمع شده بودند، دستگیر کردند و شروع به بازخوانی اسناد کردند، با زحمت زیادی بعد از دو سال تمام، موفق شدند اسناد را کنار هم بچینند و تعداد زیادی از جاسوسانی که مزدور آمریکایی‌ها بودند و برای آمریکایی‌ها کار می‌کردند را از این طریق شناسایی و رسوا کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرمرشدی گفت: امروز که ما می‌بینیم دست آمریکا در واقع رو شده، حتی در همین ماجرای اخیری که رژیم صهیونیستی به کشور ما حمله کرد و با پدافند قهرمان ما روبرو شد، آمریکایی‌ها آن‌ها را حمایت کردند.

وی در این گفتگو تصریح کرد: آمریکایی ها در آغاز انقلاب اسلامی نیز افرادی را از درون انقلاب خریدند، ماجرای تجزیه‌طلبی در کردستان و حمایت از جریانات تجزیه‌طلب در اسناد لانه جاسوسی، که در این پنجاه و هفت سال منتشر شده، کاملاً مشهود است.

کارشناس مسائل سیاسی همچنین به حمایت آمریکا از صدام و زمینه‌سازی برای آغاز جنگ علیه ایران اشاره کرد و گفت: تمام موارد در اسناد لانه جاسوسی قابل مشاهده است و نشان‌دهنده جرقه‌ها و نشانه‌های این دخالت‌ها هستند.

حجت الاسلام میرمرشدی اظهار داشت: این ماجرا نشان‌دهنده این است که آمریکا در تمام موارد دخالت مستقیم داشته و البته نکته مهم این است که ملت ما متوجه شدند که آمریکا از زمان بیست و هشت مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت مصدق کودتا کرده و تلاش‌هایی برای تضعیف نظام سیاسی ایران کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از ماجرای بیست و هشت مرداد، ملت ما فهمیدند که آمریکایی‌ها در طول سی و چهل سال گذشته تمام تلاش‌شان را کرده‌اند تا مانع وقوع یک حرکت انقلابی شوند، آن‌ها جاسوس‌پروری و مزدورپروری کرده و پول‌های کلانی را برای حمایت از رژیم پهلوی و غارت منابع ملی ما هزینه کردند.

کارشناس سیاسی یادآورشد: به همین دلیل، این روز عزیز که هم مربوط به شهادت دانش آموزان است و هم شهادت دانشجویان و هم مبارزه مستقیم با آمریکا به عنوان شکل گیری یک فرهنگ قرآنی در مسئله استکبارستیزی بسیار اهمیت پیدا کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین میرمرشدی با اشاره به وضعیت غزه افزود: نسل‌کشی که در غزه در حال وقوع است و ماجرای طرح ژنرال که هم‌اکنون در حال اجراست، نشان‌دهنده حمایتی است که آمریکایی‌ها از رژیم صهیونیستی دارند.

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این نشان‌دهنده این است که خط قرمز آمریکایی‌ها رژیم صهیونیستی است و آن‌ها به حمایت از این رژیم سفاک و سرکوبگر ادامه می‌دهند، ما همچنین شاهد هستیم که لبنان تحت فشار است و رژیم صهیونیستی چگونه بمب‌های دو تنی را بر سر مردم این کشور می‌ریزد و خانه‌های آن‌ها را ویران می‌کند.

وی همچنین به فشارهای اقتصادی که از سال‌ها پیش بر مردم لبنان و ملت ایران وارد شده اشاره کرد و گفت: تحریم‌های دارویی و اقتصادی که نسبت به کشور ما اعمال شده‌اند، نشان می‌دهند که آمریکایی‌ها از اینکه ما کشوری مستقل باشیم، بسیار وحشت‌زده هستند. امروز، آمریکایی‌ها جمهوری اسلامی را به عنوان دشمن اصلی خود می‌دانند و به همین دلیل تلاش دارند تا نگذارند جمهوری اسلامی به اهداف خود دست یابد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha